OXFORD STREET.

Dagens träning är avklarad. Nu ska jag göra lite lunch för att sedan åka till Oxford Street innan jobb.

GODMORGON FRÅN MIG.

Godmorgon på er! Just nu äter jag frukost i sängen och kollar på Pretty little liars - åh vad mysigt! När det är slut ska jag göra ett träningspass på mina 20 minuter. Känner att jag har lite träningsvärk i benen från igår, vilket är bra. Puss.

ONLY 20 MNUTES.

Hej på er! Idag vaknade jag tidigt, runt halv nio. Jag har legat i sängen och kollat på serier och bara tagit det lugnt. Men jag gjorde precis ett träningspass här hemma också. Det var nästan två veckor sedan sist, då jag har varit sjuk och D var här. Men nu är jag frisk och ska verkligen ta tag i träningen - en gång för alla. Jag hittade dethär. Jag gjorde bara en nybörjar träning, men det är ju exalt vad jag är. En nybörjade. Men jag känner mig duktig efteråt och det är det som får mig att göra det. Nu ska jag in i duschen och därefter måste jag göra något så tråkigt som att gå och handla mat. Later!
 
 
 

AS A PERFUME.

När jag och D firade 4 år förra veckan, så fick jag denna. Har önskat mig parfymen hur länge som helst, och han trodde att han hade köpt parfymen, men det var en bodylotion. Men jag insåg att det var lika bra, då den luktar starkt nog ändå - och den är så ljuvlig.

MÅNDAGSJOBB.

Nu är klockan 17:06 här i London och jag ska bege mig till jobbet. Have a great evening!
 
 
 

FRÅGA.

Fråga: Kan du inte berätta lite mer om dina första dagar i London? Vad du var tvungen att fixa, du har ju skrivit att du varit på väg till banken och sådär. Jag tänker mest att det skulle vara roligt att veta vad man behöver göra för att bli en london-bo :-)
 
Svar: För ett tag sedan fick jag denna frågan, och har helt enkelt glömt bort det. Vill ju ge er massor med tips för att göra det så enkelt som möjligt. So here we go! Först och främst innan jag åkte till London på vinst eller förlust, så hade jag läst jättemycket på Londonsvenskar.com. Både om lägenheter, bank, jobb, NI-nummer och så vidare. Så jag visste vad det gällde att göra när jag flyttade hit.
 
Först när jag kom hit, så bodde jag hos en tjej i två dagar i hennes lägenhet, därefter tog jag in på hostel vid Hyde Park (inget jag rekommenderar, var inte så fräscht - men billigt!) Jag bodde i ett tio rum, alltså med nio andra tjejer/kvinnor. Men jag var aldrig där förrän jag skulle sova. Efter 3 eller 4 dagar och väldigt lite jobbsökande i London var det dags för svenska kyrkans sammankomst, som de har varje onsdagkväll. Jag träffade Ellen och Janine (mina nuvarande flatmates) och jag frågade om de också letade boende, och de gjorde de. Dagen efter så träffades vi och tog en fika, och kort därefter började vi redan leta efter lägenheter. Så hela veckan ut gick ut på att gå på lägenhetsvisningar. Vi hade väldigt många downs, men också ups. Men vi kände inte att någon lägenhet var bra för oss, förrän vi gick till vår sista - OCH vår nuvarande lägenhet. Standarden är inte bra på lägenheter, men den fungerar bra. Vi har ett ordentligt kök, två soffor, förvaring, toalett, två sovrum och sist men inte minst, så bor vi i ett jättebra område, vilket jag tycker är jätteviktigt. Och vi flyttade in i lägenheten på måndagen sent på kvällen/natten.
 
Därefter var det "bara" att börja söka jobb på riktigt. Vi gick på high street kensington, Westfield och Oxford Street. Men sökte även online. (Ha ett engelskt telefonnummer på CV:t.) Jag och Ellen sökte mest online, även om vi även gick lite på ställen som Oxford Street. Jag lämnade kanske sammanlagt tio på Oxford Street, om ens det. Jag gick på några intervjuer som på Dorothy Perkins, Harrods osv. Men fick dem inte. Så efter tre veckor här, fick jag ett mail från Primark (där jag jobbar nu) att jag var inbjuden på en intervju. Skönt. Så dagen efter eller två dagar efter gick jag på intervju, och dagen efter intervjun (jag fick jobbet) var det Indcution och sen började jag den 25 Oktober. Då var det dags att ringa fter NI nummer. NI-nummer är som skatteverket, ungefär. Det innebär att man jobbar lagligt i landet och att man betalar skatt. Man lämnar sedan numret till sin arbetsgivare när man har fått det. Det är bra att ringa i tid, då det tar långt tid innan man får ett möte med dem. Men på mitt jobb hade jag 3 månader på mig att lämna in det, men de fick det betydligt snabbare. Jag minns inte om jag gick till banken före eller efter NI-numret? Men jag hade iallafall med mig vårt hyreskontrakt och antingen mitt NI-nummer eller pappert om att jag bokat NI-nummer. Jag har Lloyds, vilket ska vara den banken man får ett konto på lättast.
 
Är det något annat är det bara att fråga.
 
 

FROM YESTERDAY.

Gårdagens detaljer.
 
 
 
 

PURPLE SHOES.

 
 
 
Nya lila skor. Köpte de idag, för £7.5. De är inte riktigt den lila som syns på bilden, de är coolare lila. Jag tänkte att eftersom jag bara har svarta skor (och beiga) men inga med färg, så ska jag se om dessa kommer till användning - när det blir varmare.
 
Nu ska jag göra mig iording. Ikväll är det party med kollegorna och Martina. Puss
 
 
 

LOVELY LONDON.

 
 
 
Bilder från förra veckan när jag och Martina gick en liten runda till Westfield. Den fina svart och vita klänningen/tunikan är sååå himla fin. Från Topshop, köpte dock inte den - men hade jag gjort det, så hade jag matchat den exakt likadant, förutom jeans under, såklart.
 
 
 

SUNNY DAY.

 
 
 
 
Outfit från förra veckan när det var alldeles fantastiskt väder ute. Hojta om ni vill veta var något kommer ifrån.
 
 
 
 

TEATIME.

 
 
 
Just nu sitter jag och kollar på bloggar och snart ska jag kolla på serier. Har varit sjuk några dagar, även när D var här och hälsade på. Men ikväll ska jag jobba, så jag laddar upp med lite te.
 
 
 
 

VALENTINES DAY.

 
 
 
 
Jag vill önska er en riktigt bra alla <3 dag. Själv ska jag inte direkt göra något speciellt, blir kanske att beställa hem mat med mina flatmates efter mitt jobb ikväll. Dagen handlar inte bara om sin partner, så jag köpte tre kort förra veckan som det stod "I love u" på och imorse skrev jag lite meningar jag tycker om dem och lämnade korten till dem. En fin gest sådär på morgonen.
 
NU: Westfield.
 
 
 
 
 

BÖRJAR MED TRÄNING.

För att börja alla hjärtans dag på ett positivt sätt, så har jag tränat idag. Bra för själen sägs det. Iallafall, sitter här fruktansvärt svettig och det är tredje gången denna veckan som jag tränar (jag tränar bara 20 minuters pass här hemma!)  Men det är tydligen bra ändå med tanke på träningsvärk och svett jag har haft. Är iallafall stolt att jag tränat tre gånger. Man får börja någonstans. Får träna imorgon och på lördag morgon också, för sen kommer min pojkvän hit till London i 5 dagar, då vet jag att vi iallafall rör på oss mycket när vi går på alla Londons gator.

THREE DIFFERENT STYLES.

TRE köp gjorde här i London. Jacka från TKKMAXX, Paljettkavajen från 2hand, Smaragdgröna ringen från en marknad.
 
 
 
 

INSTAGRAM HJÄLPER.

 
1. Frukost imorse. 2. Jag och Ellen igår innan vi handlade. 3. På mitt nattduksbord. 4. Vi skålar för att det är fredag.
 
 
 
 

DELICIOUS.

Detta var helt seriöst det godaste jag har ätit på hela Londontiden. Nu är jag i himmelriket.

Ska närsom sticka till Oxford Street med Ellen. Mysigt. Har hunnit träna och handla också, klockan är lite över tre här i London. Bra för att vara mig, klapp på axeln.


TRAINING.

Ärligheten ska komma frma nu. Jag är väldigt otränad och ohälsosam. Blir väldigt lätt så framförallt när jag börjar jobba kl. 18.00 och det blir mycket luncher ute (och myskvällar på fredagar & fest på lördagar). Sen på allt detta är jag dessutom väldigt lat. Men jag tänkte idag "ska jag gå ut och gå?" men tyckte det var för kallt för det. Så istället sökte jag på 20 minuters träning på youtube. Jag fick fram detta (Länk). Så jag satte igång på mitt rum. Jag tyckte att det var väldigt bra. Jätteskönt att göra det hemma, jag som hatar att gå iväg till något - har alltid varit så i hela mitt liv. Och efter väldigt många försök till att börja vara hälsosammare (helt omöjligt?!? hur klarar ni andra det?) Och att börja träna. Men icke, varje gång har jag lagt av efter två veckor. Idag är bara första gången jag gör detta träningspasset, men känner mig realistik att jag faktiskt kan göra detta varje dag. Kanske till och med två pass varje dag. Men vi börjar med ett. Vill ni hjälpa mig? Snälla!! Vi kan göra det tillsammans. Stöd är allt.
 
Efter två månader av detta varje dag, måste man ju se skillnad på en soffliggande tjockis, helt enkelt. Jobbigt att skriva detta, då det är något jag tänker på varje dag och att dela med detta med er (som jag inte ens vet vem ni är?) kanske gör att jag tar tag i det på riktigt.
 

4.

 
 
 
Eftersom jag bara har varit ute och gått, lagat mat och så idag får ni mina senaste 4 instagram bilder. Nu ska jag bege mig till jobbet. Ciao!
 
 
 

VARDAG.

Förlåt. Är inte så inspirerande just nu. Men det beror på att jag står inför ett rätt stort beslut för min del. Nämligen om jag ska åka hem i slutet av Mars/början av April eller om jag ska stanna några månader till här i London. Jag älskar det ju av hela mitt hjärta. Är så himla mycket som ska göras om jag ska stanna bara. Förmodligen hitta ett nytt jobb, och jag måste hitta en ny lägenhet, för vårt kontrakt går ut 1 April. Nu vet ni det. Ärlighet varar längst. Några tips på hur man kan bestämma sig?

YOU CAN HAVE IT ALL.

Har precis varit och handlat lite (mat förstås) och ska närsomhelst hoppa in i duschen. Gick upp halv tolv idag. Är verkligen trött hela tiden. Storstaden tar på krafterna(!?) -eller jag kanske ska säga jobbet?
Iallafall.. ska försöka fixa till min design, är inte så jättenöjd med den, kanske bara blir lite finjusteringar men kan också bli helförändring.
 
 
 
 

I WOULD WEAR THIS.


Tänkte bjuda på lite inspirationsbilder såhär på en tråkig måndag. Jag ska snart göra mig iording för att sedan åka till jobb, känns lika tung varje måndag, tyvärr.
 

FROM WINTER TO SPRING.

 
 
 
 
White spring
 
Det var längesedan jag laddade upp ett kollage till er. Här kommer något som jag gärna hade burit nu till våren. Blazer/Acne, Väska/Kate Spade, Skor/Acne, Byxor/shoplesnouvelles, Nagellack/Chanel.


 
 
 

3TH FEBRUARY.

Gick till vårt favoritplace Caffe Nero för att läsa i Elsas Hemlighet och surfa. Nu sitter jag och Ellen inne på hennes rum och äter vindruvor och finchoklad innan vi ska ha Halv åtta hos oss - som Martina fixar ikväll. Vi kör på tvårätters och inte trerätters. Förra veckan var det Ellen. Nästa ut är ingen mindre än jag.

BEFORE WORK.

 
 
 
Igår var jag och Michaela och fikade på Caffe Nero (världens bästa cafe). Sen gick jag och Ellen till Westfield innan hon skulle börja jobba, och därefter åkte jagsjälv till jobb.
 
 
 

NEW IN.

Idag köpte jag lackkjolen jag kollat på sen jag flyttade hit till London för 4 månader sedan. Idag fick jag ge 5 pund för den. Invigde även min ryggsäck idag. Kjolen kommer från H&M.

RIVER ISLAND.

Mitt nya snygga armband. Har ett nästan likadant hemma i Sverige, fast mycket mindre, men kände att jag behövde komplettera min klocka med något fint armband också, så det fick helt enkelt bli detta.

LÖRDAGSNATT.

 
 
 
 
I lördags var jag och Martina på min personalfest, därefter åkte vi till Leicester Square och klubbade. Vi bjuder på de fina bilderna.
 
 
 
 

RSS 2.0