FRÅGA.

Fråga: Kan du inte berätta lite mer om dina första dagar i London? Vad du var tvungen att fixa, du har ju skrivit att du varit på väg till banken och sådär. Jag tänker mest att det skulle vara roligt att veta vad man behöver göra för att bli en london-bo :-)
 
Svar: För ett tag sedan fick jag denna frågan, och har helt enkelt glömt bort det. Vill ju ge er massor med tips för att göra det så enkelt som möjligt. So here we go! Först och främst innan jag åkte till London på vinst eller förlust, så hade jag läst jättemycket på Londonsvenskar.com. Både om lägenheter, bank, jobb, NI-nummer och så vidare. Så jag visste vad det gällde att göra när jag flyttade hit.
 
Först när jag kom hit, så bodde jag hos en tjej i två dagar i hennes lägenhet, därefter tog jag in på hostel vid Hyde Park (inget jag rekommenderar, var inte så fräscht - men billigt!) Jag bodde i ett tio rum, alltså med nio andra tjejer/kvinnor. Men jag var aldrig där förrän jag skulle sova. Efter 3 eller 4 dagar och väldigt lite jobbsökande i London var det dags för svenska kyrkans sammankomst, som de har varje onsdagkväll. Jag träffade Ellen och Janine (mina nuvarande flatmates) och jag frågade om de också letade boende, och de gjorde de. Dagen efter så träffades vi och tog en fika, och kort därefter började vi redan leta efter lägenheter. Så hela veckan ut gick ut på att gå på lägenhetsvisningar. Vi hade väldigt många downs, men också ups. Men vi kände inte att någon lägenhet var bra för oss, förrän vi gick till vår sista - OCH vår nuvarande lägenhet. Standarden är inte bra på lägenheter, men den fungerar bra. Vi har ett ordentligt kök, två soffor, förvaring, toalett, två sovrum och sist men inte minst, så bor vi i ett jättebra område, vilket jag tycker är jätteviktigt. Och vi flyttade in i lägenheten på måndagen sent på kvällen/natten.
 
Därefter var det "bara" att börja söka jobb på riktigt. Vi gick på high street kensington, Westfield och Oxford Street. Men sökte även online. (Ha ett engelskt telefonnummer på CV:t.) Jag och Ellen sökte mest online, även om vi även gick lite på ställen som Oxford Street. Jag lämnade kanske sammanlagt tio på Oxford Street, om ens det. Jag gick på några intervjuer som på Dorothy Perkins, Harrods osv. Men fick dem inte. Så efter tre veckor här, fick jag ett mail från Primark (där jag jobbar nu) att jag var inbjuden på en intervju. Skönt. Så dagen efter eller två dagar efter gick jag på intervju, och dagen efter intervjun (jag fick jobbet) var det Indcution och sen började jag den 25 Oktober. Då var det dags att ringa fter NI nummer. NI-nummer är som skatteverket, ungefär. Det innebär att man jobbar lagligt i landet och att man betalar skatt. Man lämnar sedan numret till sin arbetsgivare när man har fått det. Det är bra att ringa i tid, då det tar långt tid innan man får ett möte med dem. Men på mitt jobb hade jag 3 månader på mig att lämna in det, men de fick det betydligt snabbare. Jag minns inte om jag gick till banken före eller efter NI-numret? Men jag hade iallafall med mig vårt hyreskontrakt och antingen mitt NI-nummer eller pappert om att jag bokat NI-nummer. Jag har Lloyds, vilket ska vara den banken man får ett konto på lättast.
 
Är det något annat är det bara att fråga.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0