MARS, 2012.

Förra året vid denna tiden. Mars, min födelsedagsmånad.
 
 
 
 

NYTT KAPITEL.

Hejhejhej, det var ett tag sedan. Sen jag skrev sist har det hänt jättemycket, vill dock inte dela med mig av allt. Men jag har hunnit fylla 20, gått på manlig stripshow, festat, jobbat, janine&ellen har flyttat hem (till sverige), bytt rum i lägenheten och mycket annat! Det har hänt så mycket förändringar, så nu börjar mitt 20 med en helomvandling. Jag lever iallafall, så vet ni det.

RUMMET VI HYR UT.

Jag har nog glömt att säga till er att Ellen och Janine ska flytta till Sverige igen, så vi är i full gång att hitta nya flatmates. Sen i måndags har vi haft 5 visningar. Så det ska nog inte bli några problem att hyra ut rummet. Tror att de som kommer idag blir de sista-sen måste vi bestämma oss vem som ska få flytta in! Spännande. Men såå himla tråkigt att Janine och Ellen ska lämna oss på tisdag, har verkligen hängt med de varje dag i 6 månader. Vänner för livet tror och hoppas jag!
 

MONDAY MORNING.

"Godmorgon". Idag gick jag upp sent, närmare bestämt 12. Har precis ätit frukost och ska bara dricka upp mitt te, sen ska jag träna lite hade jag tänkt. Igår blev det bio, och alltså onyttigheter - dåligt Frida! Men nu är det ny vecka och nya tag. Jag ska försöka börja använda appen "shape up" också. Det gjorde jag förr, då hade man koll på hur mycket kalorier man låg på varje dag - bra för att tappa vikt.
 
Jag sitter vid datorn och myser samtidigt som jag äter frukost. Det har blivit en himla bra vana.

HAPPY SATURDAY.


Idag var alla fyra lediga, så vi slog på stort och gick till Valerie Patisserie och åt/drack afternoon tea med scones och marmelader. Så himla mysigt och gott. Lätt värt £4. Sen var vi allihopa och fixade naglarna också. Väldigt mysig dag. Nu ska vi kolla på melodifestivalen och dricka vin, kanske blir utgång också, man vet aldrig med oss spontana. Behöver jag säga det igen? Livet leker verkligen här i London just nu.

THIS IS IT.

 
Spring TREND
Igår när jag var på jobbet, så fick jag syn på ett par sjukt snygga randiga byxor med lite lösare passform, ungefär som de på bilden ovan (från Zara) . Jag hade matchat dem ungefär såhär, kanske med en skinnjacka till istället.
 
 



LONDONS FINASTE SIDA.


Här är några bilder från veckan som har gått. Det var så fruktansvärt fint väder, då var jag genuint lycklig hela dagen, till och med på hela kvällen på jobb.

KOM IGEN!!

Hej på er. Ville bara peppa er och mig själv lite. Har precis tränat mina 20 minuter + stretch på det. Så himla skönt att svettas lite och känna hur mer och mer fett försvinner från kroppen. Denna veckan har jag hittills varit ute och gått 06.15 på morgonen två dagar + dagens träning. Det är inte precis hårdträningen jag kör, men somsagt så måste man börja någonstans. Och om jag ska peppa er mer, så ser jag på kläder som inte är stretch att jag har förlorat från höfter/rumpa. Det får mig att vilja fortsätta. Jag ska komma dit, jag måste komma dit. Jag vill också bära Levi's 501 shorts i sommar, jag hoppas att jag hinner!
 
Jag har alltid varit kurvig, så jag tänker att jag inom en tid kommer att ha UNGEFÄR kroppen som Kim har. Kurvig men ändå tight.
 
 
 

@ WESTFIELD, SHOPPING.

Fint på Urban Outfitters och Zara. Jag köpte den prickiga tshirten på de två översta bilderna. Svartvitt och prickigt, kan ju inte bli fel. Den ska invigas snarast.
 
 
 
 
 

MISCHA BARTON.

Jag fick med mig denna fina väska från Westfield. Insåg inte förrän jag väl kom hem att det är en Mischa Barton väska. Men den är helt underbar och kommer att bli flitigt använd, framförallt på sommaren till vit kavaj. Åh!
 
 
 
 

LILLÖRDAG.

Idag vaknade jag vid kvart över nio och har förvånasvärt varit vaken sedan dess. Jag har bara myst med god frukost, lyssnat på hög musik, varit på Westfield. Vad jag köpte kommer upp snart. Ska bara få i mig mat först - spaghetti och köttfärsås.
 
 
 

ROSES.

Denna underbara bikini vill jag mer än gärna ha. Vet inte hur mycket den kommer till användning med tanke på att jag bor i London, men det kanske blir ett köp senare i vår. 129 vs. 99 kronor.

RIHANNA FOR RIVER ISLAND.

Igår gick jag, Ellen och Janine till Regent Street för att köpa knäckebröd i den svenska butiken, men vi hann slinka inom River Island för att kolla på kollektionen hon har släppt där. Det var verkligen ingen höjdare. Det var tråkiga material och tråkiga kläder. Det var vanliga linnen/t-shirts som hade knutar i sidan. That was it. Baskläder förklarar hela kollektionen. Synd.
 
 
 
 
 
 

MORGON.

Har varit ute och gått idag igen 06.15. Sedan åt jag två knäckebröd med skinka, ost och gurka + två ägg. Så nu ska jag ta en liten tupplur på 30 minuter för att sedan duscha.
 

JACKET.

Idag invigde jag min jacka som jag köpte i vintras. Trivdes himla bra i den, trots att jag alltid brukar ha mörka jackor.


BASIC.

Imorse klockan 6.15 var jag och Martina ute och gick i 45 minuter. VI såg när solen gick upp, mysigt. Därefter blev det frukost (bild 1). Jag gick sedan och sov cirka 1,5 timme efter det för jag sov bara 5,5 timme inatt. Nu har jag gjort mig iordining, tvättat mina lakan och ätit lunch (bild 2). Jättefint väder är det ute, så på med solbrillorna och så ska jag gå till mataffären.
 
 
 
 

Q/A.

Fråga: Hej! Tar studenten i sommar och har länge drömt om att flytta till London. Glädjer mig att läsa dina ord. Har en del London-bloggar jag följer och din har jag kikat in några gånger, intressant!

Ungefär hur mycket sparpengar rekommenderar du att ha med sig? Visst, det varierar ju från person till person. Men tror du man klarar sig på 30.000 om man funderar på att stanna i ett halvår och om man tror sig ha goda chanser att hitta jobb i typ klädaffär? :)

En annan fråga: vad ligger egentligen en timlön på? Läste någonstans att man tjänar ungefär 5 pund i timmen om man är mellan 18-20 år. Och hur många timmar i veckan har du jobbat ungefär? :)

Skulle vara jättetacksam om du ville besvara mina frågor... nyfiken!
 

Svar: Hej! Vad kul att du ska flytta hit, det är verkligen underbart här!! :)

 

Jag hade cirka 27.000 när jag kom hit, men fick sedan en svensk lön till efter ungefär en månad här i London. Och räknar man med julklappspengar och ett bidrag jag fick så har jag nog gjort av med ungefär 40.000 kronor. Det har gått åt till mestadels lägenhet, mat och Oystercard. Så jag skulle säga minst 30.000 kronor att ha som budget, man måste ju inte använda upp allt, men det är så himla värt att spara pengar så man inte behöver ha ångest för att pengarna snart tar slut om man inte har fått jobb den första tiden.

 

Lönen som man får här varierar rätt mycket vad jag har förstått. Jobbar man på pub kan man få cirka 5 pund i timmen (kan även få mer) men så får man räkna med dricks också, eftersom här i London är det drickskultur. Så det kan bli mer pengar än vad man får till exempel i affär. Jag skriver inte ut exakt hur mycket jag tjänar. Men man måste räkna med 5-8 pund/timme. På till exempel Harrods tjänar man lite över 8 pund, och detta vet jag för att jag var där på intervju. Men det vanligaste är nog mellan 6-7 pund. Jag har fasta tider på Primark. Måndag-fredag 18-22. Så jag jobbar 20/veckan, vilket jag egentligen inte klarar av ekonomiskt. Men tack vare mina julklappspengar så har jag klarat det. Jag ska kanske söka nytt jobb, men det känns som en himla process när man kommit in i jobbrutiner och lärt känna sina kollegor och man faktiskt trivs de flesta dagarna i veckan. Det som är positivt är att jag bara betalar ungefär 10% skatt för att jag jobbar halvtid, så man kan även tjäna på det om man har lite mindre i lön. Jag hade förstått fått mer om jag jobbar 40/veckan, men på Primark har man 1,5 timmes rast, så ett vanligt pass (40/veckan) kan vara till exempel 11.00-20.30 - måndag-fredag. Vilket suger, för då hade jag gått hemifrån 10.10 ungefär och kommit hem 21.00.

 

Jag tror inte att det är omöjligt att få jobb i klädesbutik just nu, men marknaden är nog inte jättebred, men på ett ställe som Oxford Street, Westfield och så vidare så ska det inte vara några problem, nu är det ju dessutom folk som söker sommarpersonal. Jag kan ju inte vara helt hundra, men jag har sett lite skyltar utanför vissa butiker som söker sales advisers.

 

Hoppas det hjälpte dig lite iallafall! :)

 

NÄR DET LYSER.

 
Två nya solbrillor. Köpte från Urban Outfitters. 16 pund/st.
 
 
 
 
 
 
 
 

GÅR INTE ATT BESKRIVA.

Att flytta till London var och är det bästa beslutet jag någonsin tagit i mitt liv. Trots den låga lönen och mycket sparpengar som gått åt (LÄS: alla!) så är jag fruktasnvärt glad att jag gjorde detta. Jag har träffat fantastiska vänner, jag jobbar med bra kollegor, känner mig fri på ett sätt jag aldrig känt förr (tog ju studenten i Juni, men hann ju ändå jobba hemma också i några månader innan jag beställde enkelbiljett till London). Jag älskar att jag bytt ut Malmös shoppinggator till Oxford Street, Westfield och Covent Garden. Jag har nu bott här i lite över 5 månader och det är helt enkelt fantastiskt. Hade det inte varit så dåliga löner här, tror jag inte att jag skulle flytta tillbaka till Sverige igen.
 
Det jag egentligen vill ha sagt till er, är att bara våga köra, våga åka iväg från nära och kära. Märker ni att det inte är det ni vill, så är det bara att återvända hem igen. Svårare än så är det inte.

LONDONS CHARM.

Sitter på Pret och dricker varm choklad innan jobb på Marble arch. Precis som livet ska vara.


RSS 2.0